Από τις αρχές του 2012 η ανάκαμψη της χώρας και των τραπεζών – Πως θα έρθουν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα….


Β. Μπαλλής: Από τις αρχές του 2012 η ανάκαμψη της χώρας και των τραπεζών – Πως θα έρθουν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα…. Από τις αρχές του 2012 θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάκαμψη στην οικονομία και στις τράπεζες, προέβλεψε ο Βύρων Μπαλλής αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank σε δηλώσεις του στο http://www.bankingnews.gr.

Η οικονομία βρίσκεται στο κρισιμότερο στάδιο της ύφεσης αναφέρει ο κ Μπαλλής και αν αποδειχθεί ότι είμαστε συνεπείς και αποτελεσματικοί στην υλοποίηση των στόχων μπορεί από τις αρχές του 2012 η οικονομία να ξεκινήσει να ανακάμπτει.
Μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας θα ανακάμψουν και οι τράπεζες καθώς από την στιγμή που το κράτος θα ξεκινήσει να δανείζεται από τις αγορές οι τράπεζες θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της Eurobank αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και διαφανεί με βάση το καλό σενάριο ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει από τις αρχές του 2012 τότε η αγορά θα επιχειρήσει να προεξοφλήσει μια τέτοια εξέλιξη άρα 2-3 μήνες νωρίτερα ίσως προς τα τέλη του 2011 θα διαφανεί αν η αγορά είναι αισιόδοξη ότι μπορούμε ως οικονομία να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας.
Ποιοι θα είναι οι παράγοντες που θα σηματοδοτήσουν την ανάκαμψη; Στην ερώτηση αυτή ο κ Μπαλλής είναι πολύ σαφής.
Αν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αποδειχθεί επιτυχημένο και κυρίως υλοποιηθεί άμεσα είναι πιθανό να κινητοποιηθούν οι εσωτερικές οικονομικές δυνάμεις και το κυριότερο να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να έρθουν ξένα κεφάλαια στην χώρα αλλά να επανέλθουν και τα ελληνικά κεφάλαια που κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό.
Οι αποκρατικοποιήσεις θα φέρουν νέα κεφάλαια και σύμφωνα με τον κ Μπαλλή αν θέλουμε να κινητοποιήσουμε το οικονομικό σύστημα θα πρέπει ξένα κεφάλαια να έρθουν στην Ελλάδα, αυτή πρέπει να είναι πρώτιστη προτεραιότητα.
Ταυτόχρονα αναφέρεται και στους έλληνες που λόγω του φόβου για την οικονομία και των ανησυχιών για αναδιάρθρωση χρέους μετέφεραν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Το κράτος θα πρέπει να διαθέτει τους μηχανισμούς ώστε να μην κυκλοφορεί αδήλωτο χρήμα και να το πατάξει με μεγάλη αυστηρότητα αλλά δεν είναι δυνατό το κράτος προκαλώντας φοβικά αντανακλαστικά περί ελέγχου των κεφαλαίων των πολιτών να τους οδηγεί….στο εξωτερικό.
Το κράτος δια νόμου θα πρέπει να προστατέψει τους κεφαλαιούχους ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Σχολιάστε