ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ‏


Κύριε Δήμαρχε Ναυπλιέων,
Διαβάζοντας την απάντησή σας, με ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4507 και ημερομηνία 23/3/2011, στην αίτηση των κατοίκων των οδών Καλαμάτας και Τριπόλεως ένιωσα ότι μας περιπαίζετε .Ένιωσα ΄΄ακάλυπτος΄΄ από μία αρχή η οποία εκτός από την διαχείριση των προβλημάτων της πόλης, υπάρχει και για να προστατεύει τους πολίτες. Η πρότασή σας να απευθυνθούμε ως ιδιώτες εναντίων του κατασκευαστή δικαστικά σημαίνει ότι δεν αναλαμβάνετε, ως οφείλετε, την ευθύνη να προασπίσετε τους πολίτες του δήμου μας σε ένα δίκαιo, όπως θα αιτιολογηθεί παρακάτω, αίτημά τους. Οι εκπρόσωποι των οδών Καλαμάτας και Τριπόλεως οι οποίοι παρεβρέθηκαν στη συνάντηση μαζί
σας με ενημέρωσαν πως δώσατε εντολή στον προ΄ι΄στάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου να ζητήσει από τον κατασκευαστή να ελέγξει τα προβλήματα που υπήρξαν από την κατασκευή του έργου, αλλά αυτό το έγγραφο δεν γνωρίζω αν έγινε ή ποιά είναι η ακριβής διατύπωσή του αφού δεν μας έχετε ενημερώσει, σύνεπώς δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτό. Από την κατασκευαστική εταιρία πάντως δεν έχει εμφανιστεί κανεις.
Κατανόω βέβαια το ύφος της απάντησή σας αφού προσπαθείτε να αποποιηθείτε την όποια ευθύνη έχει ο δήμος και η τεχνική του υπηρεσία, ευθύνη που προκύπτει από πράξεις ή παραλήψεις σας στον έλεγχο του εν λόγω έργου, ευθύνη γιατί παραλάβατε ένα καθόλου, και οχι καθ΄όλα , άρτιο έργο, ταυτόχρονα όμως δείχνει και το πως σεβόσαστε κάποιους πολίτες που αποφάσισαν να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη γειτονία τους.
Στην επιστολή-απάντησή σας λέτε ότι το πετραιλα΄ι ΄κό πρέπει να παραμείνει λίγες μέρες ώστε να απορροφηθεί και να γίνει σωστό το έργο. Στα αφισάκια μετα οποία συνήθως οι κατασκευαστές ενημερώνουν τους κατοίκους για την απομάκρυνση των οχημάτων τους αναγράφονταν 2 μόνο ημέρες για την ολοκλήρωση του έργου. Αρχικά για 2 και 3 Μαρτίου και έπειτα 12 και 13 του ίδιου μήνα. Ως μη ειδικός ρωτώ πόσες τελικά ημέρες χρειάζεται να παραμείνει το πεταιλα΄ι ΄κό; Σε ότι αφορά δε την οδό Μικράς Ασίας στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καλαμάτας και Μεσσολογγίου μέχρι την ημέρα που στρώθηκε η άσφαλτος δεν είχε υπάρξει επίστρωση με πετραιλα΄ι΄κό. Δεν γνωρίζω τι έγινε την ημέρα της επίστρωσης με την άσφαλτο. Στις 2 Μαρτίου το πρωί ο κατασκευαστής έριξε το πετραιλα΄ι΄κο και το μεσημέρι της ίδιας μέρας άρχισε δυνατή βροχόπτωση που το παρέσυρε. Αλήθεια τόσο ο κατασκευαστής όσο και ο δήμος δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού; Συνεπώς μεγάλο μέρος του πατραιλα΄ι΄κού είχε παρασυρθεί πριν τη διέλευση οπιουδήποτε οχήματος και σε αρκετές περιπτώσεις είχε εισέλθει σε πυλωτές. Τα απορρηματοφόρα του δήμου διέσχιζαν κανονικά τις 2 οδούς. Τα οχήματα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν μπαινόβγαιναν καθημερινά στη οδό Καλαμάτας αρ 6. Από την ίδια διέυθυνση ως γνωστόν ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου, οδικώς, και ο φετινός καρνάβαλος. Αν πρόσεξα καλά η συναρμολόγησή του έγινε με την βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, που έφτασε στο χώρο το ίδιο πρωί, το οποίο ανοίκει σε ιδιωτικό τεχνικό γραφείο με το οποίο σε πολλές ανεγέρσεις κτηρίων συνεργάζεστε.
Σε ότι αφόρα τις ευθύνες που επιρρίπτετε στους πολίτες, σας παρακαλώ να περπατήσετε από την λεωφ. Αργους μέχρι τη συμβολή των οδών Καλαμάτας και Πρ. Ηλία (από την πλευρά της οδού Τριπόλεως) υπό δυνατή βροχή φορτωμένος 6άδες νερά ή σπρώχνοντας ένα παιδικό καροτσάκι για 3 τουλάχιστον ημέρες. Και πιστέψτε με η λεωφ. Αργους ηταν εκείνες τις ημέρες το τυχέρο σενάριο παρκαρίσματος.
Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να μιλάτε για ευθύνες των κατοίκων και για άρτιο κατασκευαστικά έργο ταυτόχρονα; Χωρίς να είμαι ειδικός, όπως προείπα, σας ενημερώνω ότι παρατηρώντας το οδόστρωμα έχω σοβαρές αμιβολίες για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει ΄΄άρτιο΄΄ , μέχρι να αποκτήσει την συνήθη εικόνα των ελληνικών δρόμων γεμάτο, δηλαδή, με τρύπες και μπαλώματα.
Συνεπώς είναι υπεύθυνη η δημοτική αρχή για να υποχρεώσει τον κατασκευαστή να επιδιορθώσει τις φθορές.
Τέλος πως είναι δυνατόν να σέβεστε το δημόσιο χρήμα και μέσα σε δύο χρόνια να έχετε κατασκευάσει δύο φορές τα ρείθρα των πεζοδρομών στις οδούς Τριπόλεως και Καλαμάτας; Δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια πληρώσμε το ίδιο πράγμα δύο φορές
Βασίλειος Α. Μαντζούνης
H επιστολή αυτή κατατέθηκε με Αρ. Πρωτ. 9933/10-05-2011
αναρτήθηκε από αργολική ανάπτυξη στις τρίτη, μάϊος 10, 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: