Ντερούς: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος


Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εξέφρασε από το βήμα του «Oικονομικού Φόρουμ» των Βρυξελλών ο τέως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςστην Ελλάδα και νυν διευθυντικό στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Επιτροπής Σέρβας Ντερούς.

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εξέφρασε από το βήμα του «Oικονομικού Φόρουμ» των Βρυξελλών, ο τέως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και νυν διευθυντικό στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Επιτροπής Σέρβας Ντερούς.

Συνεχίζοντας απέρριψε το σχόλιο του Τόμας Μάγιερ, Διευθυντικού στελέχους της Deutche Bank, ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί, τονίζοντας ότι το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, όπως εφαρμόστηκε τον τελευταίο χρόνο, είναι πλήρως βιώσιμο και σε σωστό δρόμο.

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι συνηθισμένη τακτική του ΔΝΤ να παρέχει πρόσθετη οικονομική βοήθεια στις χώρες που βοηθάει, και δεν βλέπει γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι το πρόγραμμα προσαρμογής θα εφαρμόζεται πλήρως.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βιτόρ Κονστάνσιο σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις σε ένα οικονομικό πρόγραμμα είναι κάτι το φυσιολογικό και αποτελούν μέρος της διαδικασίας. Συμπλήρωσε δε ότι, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Τρόικας, που βρίσκονται στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά και τις μεταρρυθμίσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Μάγιερ, της Deutche Bank, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι παίρνουν μεγάλο ρίσκο με τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων. Εξέφρασε δε την άποψη ότι μία επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 60 δισ. ευρώ, πέρα από τα 110 δισ., δεν θα βοηθήσει την κατάσταση, άποψη με την οποία, όπως ανέφερε, συμφωνεί το 85% των ιδιωτών επενδυτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: