Χρ. Παπουτσής: «Θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες»


«Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, από την Κέρκυρα, όπου συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης
Ο υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μετανάστες :

«Στη Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας. Κανείς άλλος. ¨όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».

Ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε την ΕΕ να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά της σύνορα και όχι να «τα τιμωρεί», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακόμη, επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ», στην κατεύθυνση ,της προσωρινής αναστολής των μεταφορών μετά από αίτηση του επιβαρυμένου Κράτους Μέλους και της κατάργησης ή κατ΄ ελάχιστον της τροποποίησης του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης, θα διεξαγονται σήμερα και αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου, στην Κέρκυρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: