ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ !…


Τη «γραμμή» που πήρε από τον Ομπάμα την πέρασε αυτούσια η Μέρκελ, στο συνασπισμό των κομμάτων που την στηρίζουν στην καγκελαρία, αφού επικέντρωσε στο επιχείρημα πως η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη δάσωση του Ευρώ και την στήριξη της Ευρωζώνης, στην οποία η Γερμανία πιστεύει και θέλει να προχωρήσει παραπέρα.
«Πρόκειται για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, πιθανώς για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης και επίσης για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας», γνωμάτευσε ο χριστιανοδημοκράτης Μίχελμπαχ, δίνοντας το στίγμα μιας άλλης – πια – στρατηγικής των γερμανών κυβερνώντων, ενώ από κοντά και οι συνεταίροι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» να δηλώνουν δια του υπουργού οικονομίας Ρέσλερ, πως«είναι σαφώς ζήτημα υπευθυνότητας. Πρέπει να σταθούμε πλάι στο ευρώ. Η απόφασή μας αφορά την σταθεροποίηση του νομίσματος» και δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τους Μπούτερλε, ότι«πρόκειται για μια σαφή αναγνώριση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών μας. Αυτό σημαίνει ότι θα δείξουμε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά θα συνδέσουμε την αλληλεγγύη αυτή με σαφείς όρους».
Το μεγάλο και αγωνιώδες ερωτηματικό, λοιπόν, το σχετικό με το αν θα υπάρξει στήριξη της Ελλάδας ή εγκατάλειψή της, απαντήθηκε από την κυρίαρχη δύναμη της Ευρωζώνης, με υπερατλαντικό …σπρώξιμο ! Σαφώς και πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στους «…σαφείς όρους» της αλληλεγγύης !…
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: