Από που ξεκινάει το “ξήλωμα” των δημοσίων οργανισμώνΠέντε συν μια επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα θα είναι οι πρώτες όπου θα βρει εφαρμογή ο νόμος σχετικά με τις καταργήσεις κρατικών οργανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, έχει «κληρώσει» για την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου, τον ΟΔΔΥ, το Εθνικό Κέντρο Νεότητας, την Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων και τον ΕΟΜΜΕΧ. Όλοι οι παραπάνω οργανισμοί, το αργότερο έως το τέλος του καλοκαιριού δεν θα πρέπει να υπάρχουν και οι υπάλληλοι τους είτε θα πρέπει να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες, εφόσον συγκεντρώνουν τα απαραίτητα προσόντα, είτε θα πρέπει να απολυθούν, αφού παραμείνουν για έναν χρόνο σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, περιμένοντας μήπως αξιοποιηθούν κάπου αλλού.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πρέπει να υπάρξει και μια «αναδιοργάνωση» της ΕΡΤ, όπερ σημαίνει σύμπτυξη δραστηριότατων, η οποία θα περάσει ακόμα κι από κατάργηση κάποιων από τα κανάλια που εκπέμπουν και την πώληση κάποιων από τις άδειες που έχει σήμερα στην κατοχή της. Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με την Αγία Παρασκευή.

Ωστόσο κι αυτό είναι θέμα χρόνου, όπως διευκρινίζεται από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλου, ο οποίος και είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για την προώθηση του συγκεκριμένου project.

Μάλιστα, με δική του παρέμβαση λέγεται ότι όλα τα παραπάνω, περιλαμβάνονται ονομαστικά στο τελικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙ, έτσι ώστε η εφαρμογή τους να γίνει όσο το δυνατόν πιο δεσμευτική. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται μάλιστα ότι οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να λάβουν χώρα το αργότερο έως το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: