«ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»


από τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣΠέμπτη, 7 Ιουλίου 2011 στις 4:46 μ.μ.

Περίμενα να κατακάτσει λίγο ο αχός της μάχης μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.Μέχρι που σήμερα διάβασα για την έκθεση του Γενικού  Επιθεωρητή Δημόσιας Δίοικησης που κοινοποήθηκε προς όλους τους ενδιαφερομένους, και αναφέρεται στη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Δημόσιες Υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Σταχυολογώ λοιπόν ότι  λόγου χάρη, η ΙΣΤ Δ.Ο.Υ στη Αθήνα, εισέπραξε μόνο το 11% των βεβαιωμένων φόρων επί του συνόλου των προυπολογισθέντων εσόδων της, η δε ΔΟΥ Χρυσούπολης εισέπραξε αντίστοιχο ποσοστό 6%. [trop sic] Οι περισσότερες ΔΟΥ μάλιστα δεν έχουν διενεργήσει ούτε καν δειγματοληπτικούς ελέγχους για το 2009.Η ίδια κατάσταση στις Πολεοδομίες στους Δήμους, στις Υπηρεσίες περιβάλλοντος κλπ. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι για όλα αυτά δεν θα αγανακτήσει κανένας, ότι δεν θα τα σπάσει κανένας, ότι δεν θα τα κάψει κανένας, αντίθετα νομίζω ότι πολλοί θα τρίψουν τα χέρια τους!

Η απάντηση είναι μια,» ΠΟΛΕΜΟΣ» ….. !

Το αντίπαλο «δέος»θέλει να μείνουν τα πράγματα όπως ήταν μέχρι το 2009. Θέλει δηλαδή  ο Δημόσιος Τομέας  να καταναλώνει κάθε χρόνο  δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Τα κόμματα, δεξιά και αριστερά, να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προυπολογισμό και να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με πλήρη αδιαφάνεια. Οι διαπλεκόμενοι εγχώριοι «επιχειρηματίες» να παίρνουν αποκλειστικά έργα και προμήθειες με λεόντειες συμβάσεις. Τα επιτελεία  του δικομματισμού να διορίζουν τα δικά τους παιδιά σε θέσεις εργaσίας που δημιουργούν αποκλειστικά για αυτά. Οι συνδικαλιστές των κομμάτων να συνδιοικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις ή μάλλον να τις διοικούν. Να χορηγούνται  πρόωρες συντάξεις με εθελούσιες εξόδους στα 50, με εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τα ασφαλιστικά ταμεία των προνομιούχων ελευθέρων επαγγελματιών να χρηματοδοτούνται από τις εισφορές υπέρ τρίτων που καταβάλλει η υπόλοιπη κοινωνία. Τα άβατα  του Ελληνικού  Κράτους, τα γνωστά καπετανάτα, να λειτουργούν σαν αυτόνομα κρατίδια με τους δικούς τους κώδικες και νόμους μέσα στη Ελληνική επικράτεια, με την  εκκλησία πρώτη και καλύτερη, τα δημόσια πανεπιστήμια, τους δήμους και τις κοινότητες, τα θεραπευτικά δημόσια ιδρύματα, να έχουν μετατραπεί σε εστίες αδηφάγου αδιαφανούς σπατάλης. Τα  Μέσα Ενημέρωσης να χρηματοδοτούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις κατέχοντας παράνομα τις συχνότητες τους, ακόμα και σήμερα στη εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Η αριστερή  ιντελιγκέντσια, οι επιχορηγούμενοι διανοούμενοι να τα οικονομάνε, για τη προσφορά στις «τέχνες και στα γράμματα». ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άλλωστε. Συμφωνώ απολύτως υπάρχουν. Μόνο που οι κάτοχοι τους,  έχουν φροντίσει να τα εξάγουν να τα διασφαλίσουν στο εξωτερικό, γύρω στα 50 δισ το σύνολο, όσο σχεδόν ολόκληρο το ΕΣΠΑ της περιόδου αυτής. Μαζι και αυτοι, αγανακτούν κριτικάρουν διαμαρτύρονται, αλλα τα φράγκα τα έχουν έξω. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ..?

Στη συλλογιστική αυτή που προτιμάει τη χώρα χρεωκοπημένη αλλά «δική» μας, έξω από την ευρωζώνη, αλλα φτωχή πλήν τίμια, η απάντηση είναι μία.. «ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ »

Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά. Οπως οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι μέσοι άνθρωποι,αυτοί που πληρώνουν φόρους χωρίς κρατική ανταπόδοση υπηρεσιών ποιότητας, που πληρώνουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ταμεία χρεοκοπημένα, που φορολογούνται ξανά και ξανά, επειδή δύο χρόνια τώρα, ενώ το θεσμικό πλαίσιο έχει δημιουργηθεί, ο φορολογικός μηχανισμός αρνείται να εισπράξει ακόμα και τα βεβαιώμένα έσοδα, κάνοντας συνεχόμενη Λευκή Απεργία.  Οι νέοι επιχειρηματίες, οι νέοι αγρότες που προσπαθούν να δημιουργήσουν προϊόντα άξια να εκτεθούν στις αγορές και να εξαχθούν. Οι μεροκαματιάρηδες που κάνουν δύο και τρείς δουλειές, οι  χιλιάδες άνεργοι που αυξάνονται συνεχώς, καθώς ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας ασφυκτιά και συρρικνώνεται. Οι νέοι που δεν μπορούν καν να εισέλθουν στην παραγωγή, η ανεργία των οποίων έχει φτάσει σε τριτοκοσμικά επίπεδα και οι γυναίκες που αποκλείονται από τις δύσκαμπτες μορφές εργασίας. Το ένα εκατομμύριο μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, που δουλεύει,όταν δουλεύει, αντι πινακίου φακής ως δουλοπάροικοι, ως κουλάκοι.

Αυτό το «στρατόπεδο» είναι το μεγαλύτερο, το πολυπληθέστερο. Γιατί περιλαμβάνει κοινωνικά στρώματα, άντρες και γυναίκες, τα οποία έχουν εδώ και καιρό καταλάβει ότι το σύστημα ήταν αντιπαραγωγικό, άδικο και κατεδαφιστέο. Ότι το παιχνίδι είχε τελικά πολύ λίγους κερδισμένους και όλους τους υπόλοιπους χαμένους.

Το πάρτι τελείωσε. Και ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» άρχισε και θα τελειώσει, όταν η πλευρά των¨»εστέτ» του συστήματος καταστραφεί ολοκληρωτικά. Το κόστος θάναι μεγάλο, το «αίμα θα τρέξει ποτάμι» . Οι μάχες που δίνονται αυτή την περίοδο με τόση ένταση, αφορούν μόνο τα στενά συμφέροντα των διαφόρων υπερμάχων του χρεοκοπημένου συστήματος. Γι’ αυτούς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Το σύστημα εξουσίας της χρεοκοπίας μαζί με τις πολιτικές ηγεσίες που το υποστηρίζει φανερά ή ακόμα χειρότερα κρυφά, δεν διανοείται να παραδώσει το μηχανισμό παραγωγής προνομίων. Γι’ αυτό οι αντιδράσεις του είναι μεγάλης σφοδρότητας. Έχουν όμως αρχίσει να χάνουν αργά αλλα σταθερά τη λαϊκή τους βάση. Οι πιστοί του υπήκοοι  βρίσκονται πια απέναντι τους…

Η δημόσια ‘Ελίτ» αποτελούμενη από πολιτικούς, πρυτάνεις πανεπιστημίων, πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους προσπαθούν  να χειραγωγήσουν τον κόσμο εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής και δεν διστάζουν να προωθήσουν την πιο ακραία, αντιδημοκρατική ρητορική. Αν πιστέψουμε το δημόσιο λόγο τους που εκφωνούν, τη χώρα την κυβερνούν δοσίλογοι, κατηγορούμενοι για εσχάτη εθνική προδοσία, που απεργάζονται σχέδια εξαφάνισης του ελληνισμού  Η Βουλή αποτελείται από ένα εσμό 300 κλεφτών και απατεώνων, η κυβέρνηση είναι παράνομη και σε συνθήκες «δικτατορίας», όλα φυσικά επιτρέπονται.  Δεν υπάρχουν νόμοι, κανόνες της δημοκρατίας, τα βίαια πογκρόμ είναι απολύτως επιτρεπτά κατά παντός διαφωνούντος. Η ευθύνη δεν είναι ατομική, αλλα συλλογική, όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας είναι εναντίον μας. Αυτό είναι το μήνυμα τους…Η αντικοινοβουλευτική, αντιευρωπαϊκή, τριτοκοσμική ρητορική τους  αποτελεί όμως κίνδυνο για την ίδια την  υπόσταση της κοινωνίας μας .

Σ’ αυτή την ώρα  δεν μπορεί κανένας να σιωπά. Καθένας πρέπει να διαλέξει το «στρατόπεδο» του Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» μόλις άρχισε…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: