Προφυλάκιση και δημοσιοποίηση ονομάτων για τους φοροδιαφεύγοντεςΙδιαίτερα σκληρές ποινές θα επιβάλλονται στους φοροδιαφεύγοντες, σύμφωνα με το πενταετές στρατηγικό σχέδιο 2011-2015 για τη φορολογική διοίκηση, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση των διατάξεων προσωρινής κράτησης για τους μεγάλους φοροφυγάδες καθώς και η συστηματική δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Επίσης, προβλέπεται η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών για τη φορολογική δίκη, η μείωση των αναστολών εκτέλεσης των διοικητικών ποινών, η άμεση στελέχωση και ενεργοποίηση της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος, που θα δώσει προτεραιότητα στους μεγάλους παραβάτες, ενώ στις ποινές προβλέπεται και η αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα εισαχθεί νέα μέθοδος σήμανσης τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών, εγκατάσταση συστημάτων μέτρησης εισροών-εκροών στα βενζινάδικα, ενεργοποίηση περιπολιών ΣΔΟΕ με θαλάσσια μέσα.

Το στελεχιακό δυναμικό του ΣΔΟΕ θα ενισχυθεί, ενώ θα συσταθεί νέο σώμα φορολογικών ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης, που θα δεσμεύονται με συγκεκριμένα «συμβόλαια» επίτευξης στόχων.

Μια νέα μέθοδος που θα εισάγουν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι η εφαρμογή συστημάτων αεροφωτογράφησης, που θα εντοπίζουν αδήλωτες πισίνες και πολυτελείς κατοικίες.
Διαβάστε αναλυτικά το Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για τη Φορολογική Διοίκηση στο pdf που ακολουθεί:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: