Κον Μπεντίτ: Οι αγορές τιμωρούν την πολιτική δειλία


Κατώτεροι των περιστάσεων είναι ευρωπαίοι πολιτικοί σύμφωνα με το Γάλλο ευρωβουλευτή και προσωπικότητα του Μάη του 68, Ντανιέλ Κον Μπετίτ. Τα λόγια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν είναι τριπλό Α (ΑΑΑ όπως η σχετική πιστοληπτική αξιολόγηση) αλλά τριπλό μηδενικό, σημειώνει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής. Οι διαπιστώσεις είναι αντίστοιχες με αυτές των επενδυτών οι οποίοι τρομάζουν από τις παλινοδίες και την έλλειψη σαφούς σχεδίου και συντονισμένης πολιτικής δράσης για την επίλυση των προβλημάτων.
Kληθείς να σχολιάσει την αδυναμία των κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί να πείσουν τις αγορές, μετά την πρόσφατη συνάντησή τους στις 16 Αυγούστου, και τη συνεχιζόμενη «βουτιά» στα διεθνή χρηματιστήρια, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων επισημαίνει πως αυτό αποδεικνύει ότι οι δύο ηγέτες δεν είναι μόνοι τους ούτε η Ε.Ε. ούτε η ζώνη του ευρώ. Επειδή βγήκαν και είπαν δύο ιδέες που τους είπαν, αυτό δεν σημαίνει ότι κατακτήθηκε η ευρωζώνη, παρατήρησε και πρόσθεσε ότι η συνειδητή πλευρά των αγορών κερδοσκοπεί με βάση το γεγονός ότι τα λόγια των πολιτικών δεν έχουν καμία αξία.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ειδικά η κ. Μέρκελ προσποιούνται πχ ότι δεν θα βοηθήσουν ποτέ την Ελλάδα και μετά τρέχουν σε βοήθειά της, τα λόγια τους δεν είναι τριπλό Α αλλά τριπλό μηδέν, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και αυτό -τονίζει- είναι που τιμωρούν οι αγορές.
Οι κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί λένε ότι θέλουν περισσότερη Ευρώπη αλλά αρνούνται να κάνουν ένα ποιοτικό άλμα προς μία ευρωπαϊκή ομοσπονδιοποίηση, επισημαίνει για τη στάση των δύο ηγετών.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: