ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ !…


             
Οι τύποι – για την τρόϊκα μιλάω – βάζουν τους κεντρικούς στόχους, π.χ. το έλλειμμα στο 7,5%. Στη συνέχεια, με βάση τις νόρμες τους, αυτές του άκρατου φιλελευθερισμού, καθορίζουν τα μέτρα της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί, η οποία έχει πολλές παραμέτρους τις εξής δύο : μείωση αμοιβών και αύξηση της φορολογίας.
Στην εφαρμογή της, η πολιτική αυτή, προκαλεί παρενέργειες και εξουδετερώνει βασικές παραδοχές του προγράμματος, όπως είναι η διακύμανση του ΑΕΠ.
Με δεδομένη την επιβλαβή επίδραση της ύφεσης, που κινείται σε πολύ χειρότερα ποσοστά από τα προϋπολογισθέντα, τα νούμερα πέφτουν έξω και ο στόχοι δεν επιτυγχάνονται.
Οι τύποι – οι τροϊκανοί – έρχονται κάθε τόσο και να οι γκρίνιες, να οι κατηγορίες, να οι καταγγελίες, να και, οι συνήθεις και αμετανόητες, απαιτήσεις για νέα μέτρα !
Ε, ρε, αμάν πια !…
Η κατακρεούργηση του εργαζόμενου λαού δεν μπορεί – σε καμιά περίπτωση – να συνεχιστεί άλλο, θα υπάρξει εξέγερση. Αυτό, οι «ελεγκτές» το βλέπουν, αλλά απλά το διαπιστώνουν και το προφητεύουν, ενώ με την τακτική και την συμπεριφορά τους, το επισπεύδουν !
Τα αφεντικά τους, οι Μερκελοσαρκοζήδες, κάνουν τη δουλειά σε πιο ανώτερα επίπεδα, που είναι, όμως, το ίδιο επιβλαβής, έως καταστροφική για τη χώρα.


Αποφάσισαν τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους, έριξαν τα λογίδρια και τις φανφάρες τους και την …έκαναν, αφήνοντας μόνη της την κυβέρνηση να βάλει τις τράπεζες στο χορό του rollover. Αυτοί αποφάσισαν την επικίνδυνη αυτή διαδικασία, αυτοί έβαλαν το στόχο, αυτοί σπεύδουν να νίψουν τα χέρια τους για τη μη προσέγγισή του. Τα συνεπαγόμενα είναι έτοιμοι να τα φορτώσουν στην ελληνική κυβέρνηση και να την κατηγορήσουν για ολιγωρία και αδυναμία,

Κάπως έτσι τα πράγματα κυλάνε – ή κατρακυλάνε – και κάπως έτσι «στοιχειοθετείται» η κυβερνητική ανικανότητα. και δώσε τροφή στα κάθε είδους φερέφωνα να αναπαραγάγουν τις αντιΠΑΣΟΚ και αντιΠαπανδρεϊκές κορώνες και μύδρους

Κάπως έτσι κι ο Σαμαράς θεμελιώνει την αντιπολιτευτική του στάση και πρακτική, φτάνοντας στο σημείο να εμφανίζεται κατήγορος, αντί νάναι μεταξύ των κατηγορουμένων.

Κάπως έτσι θα προκύψει κι ο Καραμανλής, για να διεκδικήσει τη δικαίωσή του και την αποκατάσταση της υστεροφημίας του !…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: