Κύριε Πρωθυπουργέ, Τολμήστε


                       

                                                                                                                                                                                                                                     
                                                       από το χρήστη    Τολμήστε, κ. Πρωθυπουργέ

   Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εγκλωβισμένη στα χρόνια αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος αλλά και σε εκείνα που η ίδια επισώρευσε, δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Η εκλογές δεν

αποτελούν λύση αυτή την στιγμή, επειδή δεν καταγράφεται από κανένα πολιτικό κόμμα σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς, αποσαφηνίζοντας με την ομιλία του στη ΔΕΘ την δική του πλατφόρμα, μας έπεισε ότι η πολιτική του πρόταση βασίζεται σε σύνδρομα εθνικής απομόνωσης και περιχαράκωσης, υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν ή που αν γίνουν πράξη θα μας θέσουν εκτός ευρώ και Ευρώπης. Ουσιαστικά επενδύει στην χρεοκοπία της χώρας.

Η παραδοσιακή αριστερά όλων των εκδοχών, επενδύει και αυτή στην χρεοκοπία αγκυλωμένη στη βολική θέση της «αναγκαστικής σωτηρίας» μας από τρίτους και αρνείται να δει κατάματα την κρίση και τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

 

Η λύση της συγκυβέρνησης των υφιστάμενων σχηματισμών, όπως αυτή ευρέως διακινείται από το εξωτερικό και αναπαράγεται από τα ΜΜΕ, δεν εγγυάται την έξοδο από την κρίση διότι δυο αποτυχίες αθροιζόμενες δεν μπορούν να προδιαγράψουν μια επιτυχία.

Η δυσφορία, οργή

και αγανάκτηση των πολιτών μεταλλάσσεται σε α-πολίτικη άρνηση για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εν τέλει συνηγορεί στην κατεύθυνση απομονωτισμού της Ελλάδας. Παράλληλα, αναπτύσσεται ένα κύμα κοινωνικής και πολιτικής βίας, που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κύριε πρωθυπουργέ, λέγεται ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά η συνεχιζόμενη
Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να σχηματίσετε άμεσα μια κυβέρνηση αποτελούμενη από έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη από τον χώρο της πολιτικής και της κοινωνίας. αδράνεια θα επιβεβαιώσει ακριβώς το αντίθετο.

Πολίτες αυτής της χώρας, που έχουν την δύναμη να μην αναλογίζονται διαρκώς το πολιτικό κόστος των αποφάσεων τους, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κρίσης θα σχηματίσουν μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, που θα προδιαγράψει μια οικονομική πολιτική και ένα πλαίσιο για τις σχέσεις με την Ευρωζώνη, για έξοδο από την κρίση.

Απευθυνόμαστε σε εσάς διότι μόνο μια δική σας πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει το επιστέγασμα για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, χωρίς αυτό να συνιστά συνταγματική εκτροπή.

Τολμήστε! Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που πραγματικά επιθυμούν και που μπορούν να συμβάλλουν σε μια τέτοια προσπάθεια.

Κύριε Πρωθυπουργέ Τολμήστε

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: