ΑΠ. ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ


Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας εφιστά την προσοχή όλων ως προς το ότι κανείς δεν πρέπει να πιστέψει πως οι εταίροι μας «μπλοφάρουν» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κάποιοι που πληθαίνουν επικίνδυνα πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπορεί να ζήσει και χωρίς…

εμάς. Έχουμε εθνική υποχρέωση να μην δοκιμάσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Γιατί, ακόμη κι αν αυτό οδηγούσε τελικά στην καταστροφή του ευρώ, πριν από αυτό θα είχε πάθει μεγάλο κακό η χώρα μας».

Τονίζει επίσης ο κ. Ταμβακάκης ότι οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν από μια χρεοκοπία της Ελλάδας είναι οι κερδοσκόποι και όσοι θα επιθυμούσαν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα ή τα κομμάτια της και επισημαίνει πως πρέπει να υπάρξει άμεσα επανεκκίνηση της οικονομίας.
Εκτιμά, δε, ότι αυτή είναι μια προϋπόθεση για να «σπάσει η κακή ψυχολογία» και των ξένων επενδυτών, ενώ παράλληλα θα χρειαστεί και ένα σταθερό φορολογικό σύστημα μαζί με την πάταξη της διαφθοράς ώστε να τονωθούν οι επενδύσεις στη χώρα μας.
Όσο για το εάν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να υπάρξουν αυτές οι σημαντικές αλλαγές προειδοποιεί: «Ακούστε, η χώρα θα αλλάξει. Είναι βέβαιο. Όποιος δεν προσαρμοστεί στις νέες καταστάσεις, θα μείνει πίσω. Αυτό συμβαίνει στη φύση, στην κοινωνία στις επιχειρήσεις, παντού. Δεν γνωρίζω να υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα».
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: