«Λιάνηδες και Θεοδωράκηδες εμπορευτηκαν ειδήσεις και πολιτισμο»


«Λιάνηδες και Θεοδωράκηδες εμπορευτηκαν ειδήσεις και πολιτισμο»

Kαταπέλτης εναντίον εκείνων που επενδύουν στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, επιδιδόμενοι σε έναν άκρατο λαϊκισμό, είναι με τη συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος. Μάλιστα, δεν διστάζει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως τον πρώην υπουργό Γιώργο Λιάνη και το γνωστό μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για το βίο και την πολιτεία τους

Αποκαλύπτει δε ότι θα έχει θετική ανταπόκριση η πρόταση που είχε καταθέσει με επιστολή του στον πρωθυπουργό για καθιέρωση «πόθεν έσχες» σε όλους τους Έλληνες.

Είμαστε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος…;

Κάποιοι νομίζουν ότι, εάν καταρρεύσουν οι θεσμοί, τότε θα ανατραπεί το σύστημα και θα έρθει ένα καλό καθεστώς.

Θα βγουν οι γνήσιοι, Λιάνηδες, Θεοδωράκηδες, καθηγητές, τραγουδιστές. Όλοι αυτοί είναι εκτός κατεστημένου ξα­φνικά και εκπροσωπούν το μέσο Έλληνα. Αφού εμπορεύτηκαν ειδήσεις, εμπορεύτηκαν τον πολιτισμό και την πολιτική, τώρα ξαφνικά είναι εναντίον του πολιτικού συστήματος. Όταν τραυματιστούν οι θεσμοί, υπάρχει περιθώριο να εμφιλοχωρήσουν τα συμφέροντα, οι συντεχνίες, ο λαϊκισμός, οι νονοί και οι μπράβοι. Την ταξιθεσία στο πολιτικό σύστημα δεν θα την κάνει μετά ο Σαμαράς, η Παπαρήγα ή ο Τσίπρας. Θα έχει καταργηθεί η έννομη πολιτική τάξη. Οι νονοί και οι μπράβοι θα την κάνουν.

Η κριτική αυτή στρέφεται κυρίως εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αντιμάχονται το Μνημόνιο;

Στρέφεται εναντίον εκείνων που με ανευθυνότητα λαϊκίζουν και θέλουν την πτώση του πολιτικού συστήματος. Υπάρχουν δημοσιογράφοι- κονδυλοφόροι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια τράφηκαν με τα 3-4 μισθολόγια από διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες.
Αφού λοιπόν χόρτασαν, κατατρώγοντας από το δημόσιο πλούτο, τώρα ολοφύρονται γιατί κόψαμε το δεκάρικο από τη σύνταξη του μικροσυνταξιούχου. Βλέπω και αυτούς που κάνανε συναυλίες, πράγματα, εξηντάρικα – κατοστάρικα χιλιάδες. Γυρίσανε όλη την Ελλάδα, τους γιορτάσαμε τα εβδομηντάχρονα, τα ογδοντάχρονα από χρήματα της πολιτικής προστασίας και τώρα βγαίνουν και διαμαρτύρονται γιατί χρεοκόπησε το κράτος. Φαντάσου όλους αυτούς τους τύπους, όπως και κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φύγανε και λένε τώρα να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό εμείς, που μείναμε πίσω.
Εγώ δηλαδή, που ήρθα χθες. Εκείνος ήταν 20 χρόνια, πηγαινόφερνε τη Λιάνη όταν διοικούσε η Λιάνη και πρωθυπούργευε, έκανε απίθανες συναυλίες από δω και από εκεί και οργάνωνε και έπαιζε με τη δημοσιογραφία και τις κοσμικές στήλες και ήταν από αυτούς που τροφοδότησαν με πολύ κάρβουνο το πολιτικό σύστημα, και τώρα βγάζουν την ουρά τους και μας λένε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Όλο αυτό το κατεστημένο πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος τι ρόλο παίζει και να μην υποκύψει σε αυτά τα κελεύσματά τους.

Αναφέρεστε στον κ. Λιάνη…

Βεβαίως.

Πάντως στην κυβέρνηση υπάρχει μια κακοφωνία και φαινόμενα αβελτηρίας από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ…

Ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη τόλμη. Υπάρχουν υπουργοί που έχουν δείξει και φαυλότητα και κομματαρχισμό και σε κάθε περίπτωση που διαπιστωνόταν κάτι τέτοιο, έπρεπε ο Γιώργος Παπανδρέου να επιδείξει πυγμή. Αυτό δεν το έκανε. Και νομίζω ότι πληρώνουμε τώρα τα επίχειρα αυτού του πολιτισμένου τρόπου και της ευγένειας του Παπανδρέου, ο οποίος πιστεύει στη διαβούλευση και στη δημοκρατία και σε όλες τις απόψεις κ.τ.λ. Εντάξει, ως ενός σημείου όμως. Όταν υπάρχουν θέματα που είναι προκλητικά, εκεί θα πρέπει να παταχθούν αμέσως. Και ο κόσμος θα το χαιρότανε και θα επιδοκίμαζε τον Παπανδρέου και θα ήταν στήριγμά του αν πέταγε εγκαίρως απέξω αυτούς που έδειχναν ολιγωρία, αβελτηρία κ.τ.λ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και πρέπει να φύγει στο σύνολό της. Ο Παπανδρέου όμως πρέπει να σας πω ότι είναι συναισθηματικός άνθρωπος, έχει μεγάλη ειλικρίνεια και είναι και προσηλωμένος σε αυτό που κάνει. Είναι καθαρός και έντιμος. Εγώ τον στήριξα και τον στηρίζω, γιατί δεν υποκύπτει σε συμφέροντα.

Αληθεύει ότι είχατε στείλει επιστολή στον Γ. Παπανδρέου;

Σας το λέω τώρα για πρώτη φορά. Εμείς, μια ομάδα βουλευτών, είχαμε ζητήσει με επιστολή μας στον πρωθυπουργό να θεσπίσει μητρώο «πόθεν έσχες» για όλους τους Έλληνες, για να καταγραφούν εκεί όλα. Τα ακίνητα, οι μετοχές, τα πάντα. Και χαίρομαι διότι οι πληροφορίες που έχω είναι ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα καθιερωθεί «πόθεν έσχες» σε όλους τους Έλληνες. Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε ότι 500 καρδιολόγοι στη Θεσσαλονίκη έχουν καταθέσεις 1,5 δισ. Που σημαίνει ότι το 1/3 είναι από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα 2/3 από «φακελάκια». Να πού πήγαν τα χρήματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: