Ποιοί θα μπούνε στην «εφεδρεία»


Δημόσιοι υπάλληλοι άνω των 60 ετών που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης αλλά και όσοι εργάζονται σε δημόσιους οργανισμούς που πρόκειται να κλείσουν, θα αποτελέσουν τους 30.000 που η Τρόικα ζητά να τεθούν σε άμεση εργασιακή εφεδρεία.

Μετά από τις σημερινές διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, η συγκεκριμένη πρόταση της κυβέρνησης έγινε «καταρχήν δεκτή» από τους εκπρόσωπους της Τρόικα. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι στην εργασιακή εφεδρεία δεν θα μπουν περιορισμοί, και θα περιλαμβάνει και εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα, οι επικεφαλής της Tρόικα συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, παρουσία του κ. Βενιζέλου.

Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία θα ληφθούν αύριο, Κυριακή, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στις 6 το απόγευμα. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί, επίσης, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2011/10/blog-post_5795.html#ixzz1ZYtpRwqd

Σχολιάστε