Ο Παπανδρέου μοιράζει τα χαρτιά!


 

 

Όσο και να χτυπιούνται οι φιλόδοξοι και επίδοξοι αρχηγοί, στο ΠΑΣΟΚ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όπως δείχνουν τα πράγματα θα τον έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ο καιρός που είναι σύμμαχός του θα δείξει σύντομα ότι οι άλλοι που καιροφυλακτούν να του αρπάξουν την καρέκλα, θα πάνε για… βρούβες! Ήδη ο Χρυσοχοϊδης έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού βγήκε να κατηγορήσει τον Παπανδρέου και να του φορτώσει και τις αμαρτίες όλων των άλλων. Ο λαός δεν είναι τόσο ηλίθιος για να πιστέψει τις παπαριές του Χρυσοχοϊδης, που αν είχε λίγη τσίπα, θα είχε παραιτηθεί και από υπουργός και από το ΠΑΣΟΚ. Δεν εέχει καταλάβει ότι η πλειοψηφία αυτή τη στιγμή των Πασόκων είναι με τον Γιώργο Παπανδρέου κι όταν έρθει η ώρα θα τον στηρίξει με νύχια και με δόντια.

Επίσης ο Λοβέρδος παρά τις θεμιτές και ανθρώπινες φιλοδοξίες του, κάπου χάνει και δυστυχώς ούτε αυτός έχει το γνώθι σαυτόν. Θέλει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Και να είναι υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου (όπως είναι άλλωστε και ο Χρυσοχοϊδης) και να ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΚΙνήματος. Δεν γίνεται όμως! Βέβαια κάνει κάτι ανόητες δηλώσεις ότι πρέπει να είνάι σύντομος ο χρόνος των κομματικών διαδικασιών, αλλά ο Παπαδήμος είμαι βέβαιος ότι θα είναι αυστηρός. Οσοι είναι στελέχη της κυβέρνησής του θα πρέπει να αφοσιωθούν στο έργο που έχουν αναλάβει.

Υπάρχει και ο Φλωρίδης που κάνει τον άγνωστο στρατιώτη, αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να βγαίνει σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, να κάνει ομιλίες κι από την άλλη να λέει ότι δεν πρόκειται να κάνει κόμμα. Τον φτάνει, λέει, ο “Κοινωνικός Σύνδεσμος” που ίδρυσε και στον οποίο έχουν πλασαριστεί απόκαμιά σαρανταριά “προσωπικότητες”. Στόχος της κίνησης, είναι να απαντηθεί το δίλημμα: «Προχωράμε τη χώρα μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του χθες;» Μα και ο Φλωρίδης, σύμφωνα με αυτή λογική είναι… του χθες!!! Εξάλλου, ήταν μέλος προηγούμενων κυβερνήσεων κι επειδή πριν μερικούς μήνες παραιτήθηκε δεν μπορεί να μας πείσει ότι έχει τόσο αγνές προθέσεις και η στάση του δεν υποκρύπτει κάτι άλλο! Αλλά έχει πει τόσα για τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, που πλέον είναι κόκκινο πανί για τους Πασόκους.

Ο κόσμος έχει αρχίσει και πείθεται ότι όλοι αυτοί που επιτέθηκαν στον Παπανδρέου έχουν κάτι άλλο κατά νου. Και πρέπει να ξέρουμε ότι το επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο, με τη συνδρομή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διαθέτει σενάρια με πολλούς πρωταγωνιστές. Τα ρίχνουν τα σενάρια στην πιάτσα κι όποιο πιάσει. Γι’ αυτό βλέπουμε να “στηρίζεται” πότε ο ένας και πότε ένας άλλος. Ανάλογα με την υποστήριξη που μπορεί να έχει από τον κόσμο. Γι’ αυτό γίνονται και σε τακτά διαστήματα δημοσκοπήσεις, φουσκώνον ται κάποια νούμερα στους μεν ή στους δε, και πάει λέγοντας. Τον Παπανδρέου τον είχαν για… εξορία. Ομως δεν φαίνεται ότι μπορούν να το πετύχουν. Και μέσα στο ΠΑΣΟΚ όπου έχει βαθιές τις ρίζες αλλά και στην κοινωνία, η οποία σιγά-σιγά θ’ αρχίσει να καταλαβαίνει ποιος εργάστηκε για τα λαϊκά συμφέροντα και ποιος όχι. Βέβαια είναι κομμάτι δύσκολο να φύγει από τον ορίζοντα αυτό το άτιμο το “Μνημόνιο”, αλλά κι αυτό αποδεικνύεται ότι ήταν κάτι που δεν μπορούσε κανείς να το αποφύγει.

Θα έλεγα ακόμη ότι προϊόντος του χρόνου γίνεται “συνείδηση” ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης σε ό,τι μας βρήκε. Και δεν είμαστε όλοι άγιοι ή αναμάρτητοι. Η διαφθορά δεν είναι γέννημα μονάχα της πολιτικής αλλά και των πολιτών. Κι ας μην βρεθεί κανείς να πει ότι ποτέ δεν φταίει ο λαός. Κι ο λαός φταίει.

Για να κλείσω, πρέπει να πω ότι ο Παπανδρέου, όσο κι αν κάποιοι θα το ήθελαν, δεν έχει τελειώσει. Αλλά για να επανέλθει θα πρέπει να πάρει τη σκούπα και να καθαρίσει και τον περίγυρό του, αλλιώς το μέλλον είναι δυσοίωνο. Εχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει την ολική επαναφορά. Στο χέρι του είναι.

 

http://massmeeting.wordpress.com/

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: