Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ !…


Η παραδοσιακή πανουργία της Δεξιάς έχει βρει την ιδανική έκφρασή της στους διάφορους χαχόλους του σαμαρικού συναπαντήματος, που παρέλαβαν τη Ν.Δ. από τον ολετήρα Καραμανλή.
Πέρα του ό,τι νομίζουν, πως είναι αυθεντίες, το παίζουν και ανύποπτοι για τα όσα αμαρτήματα της παράταξής τους, ενώ, καβαλώντας το καλάμι της εξουσίας, ξεγελούν την ξενηστικομάρα τους με φρούδες ελπίδες και μοστράρονται «παρθένες», εισαγγελείς και κατήγοροι !
Μαζί με τους ξεμείναντες και ξεροσταλιάζοντες, χρόνιους λιμοκοντόρους της κυβερνητικής εξουσίας, ΜΜΕδες, βγαίνουν και μιλάνε για επερχόμενη χρεοκοπία και για απόλυτη φτώχεια, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόϊκα για τα νέα μέτρα. Το δίλημμα το βάζουν, επιτακτικά και δραματικά, για να τόχουν, μετά την υπογραφή τους, ως άλλοθι της νέας, θεαματικότερης και καθοριστικότερης, κωλοτούμπας τους.
Τώρα το είδατε το δίλημμα, ρε αχρείοι ; Δυο χρόνια τώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός και η κοινοβουλευτική ομάδα του, τι αντιμετώπιζε ; Αγκαλιές και φιλιά ; Δεν αντιμετώπιζε πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς ; Κι εσείς δεν είσαστε, που τότε, όχι μόνο σφυρίζατε αδιάφοροι, αλλά τους καταγγέλλατε και ως προδότες ;
Ας όψεται ο Γ. Παπανδρέου, που δεν επέτρεψε να τεθεί αυτό το δίλημμα, από την πρώτη στιγμή, από το φθινόπωρο του 2009. Και να τον ευχαριστούν, όλοι αυτοί οι απατεώνες της πολιτικής και της οικονομικής ζωής, που πήρε πάνω του και μόνο στους ώμους του, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας κι έδωσε σ΄ όλους αυτούς, τους κύριους ενόχους γα τη χρεοκοπία της Ελλάδας, το δικαίωμα και τη δυνατότητα, να το παίζουν τιμητές !
Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα τους, χάρη στις επιλογές και τις ενέργειες του Παπανδρέου, να νοιώσει κι ο δικός τους πολιτικός κώλος, το «αγγούρι» της διαπραγμάτευσης, της πίεσης, των απειλών και των εκβιασμών. ΄Ηρθε η ώρα, όχι μόνο να καταπιούν τα σάλια τους, αλλά να γλύψουν κι εκεί που έφτυναν, δυο χρόνια τώρα.

Πιασμένοι σ΄ ένα ιδιότυπο δόκανο, είναι υποχρεωμένοι με τις δικαιολογίες τους, για τις κωλοτούμπες τους, να δικαιώνουν τη μέχρι τώρα στάση και πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, είναι καταδικασμένοι να μπαίνουν σε σύγκριση και να βγαίνουν κοντοί και ξεβράκωτοι : το ΠΑΣΟΚ, πήρε σκληρά, σκληρότατα μέτρα, αλλά οδήγησε τις εξελίξεις στην αναδιάρθρωση του χρέους και στη δημιουργία των προϋποθέσεων η Ελλάδα ν΄ αποφύγει τη χρεοκοπία και να γυρίσει μια νέα «καθαρή» σελίδα, στην ιστορία της. Αυτοί, οι …καλύτεροι, οι …σκληροί, οι …μάγκες, πότε θα κάνουν την περιβόητη «επαναδιαπραγμάτευση» ;

Αν την πραγματοποιούν τώρα, τι είδους επαναδιαπραγμάτευση είναι αυτή, που φέρνει και περιέχει, μέτρα και πολιτικές σκληρότερες από τις προηγούμενες ; Αυτό επιδίωκαν και γι αυτά μας ζάλιζαν, δυο χρόνια τώρα ;

Ή θα κάνουν την «επαναδιαπραγμάτευσή» τους μετά, όταν γίνουν …κυβέρνηση ; Μα ακόμα κι αν γίνουν κυβέρνηση, τι θα διαπραγματευθούν, αφού με την τωρινή υπογραφή τους, θα τάχουν δεχθεί όλα, προκαταβολικά και για τα επόμενα χρόνια !

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βγάλουν την Ελλάδα από το γκρεμό, που την είχε ρίξει η νεοδεξιά του Καραμανλή, του Σαμαρά και των άλλων γαλάζιων κομπογιαννιτών της πολιτικής. Η ιστορία θα τους κρίνει για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, για το αν προσπάθησαν σωστά ή λαθεμένα. θα τους κρίνει, όμως, για πολιτικές πράξεις και επιλογές.

Τη Ν.Δ. και τον Α. Σαμαρά, η ιστορία θα τους κρίνει για τις πολιτικές τους κωλοτούμπες και για την πετυχημένη αναβίωση, στη δεκαετία του 2012, του κουτσαβακισμού !…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: