Στρίβειν δια του αρραβώνος


Στρίβειν δια του αρραβώνος

Γράφει ο Μάνος Στεφάνου

Η απαίτηση για μια διαφορετική προεκλογική περίοδο, όπως ήδη τα πρώτα σημάδια δείχνουν, δεν θα ικανοποιηθεί ούτε σ΄αυτές τις εκλογές. Συντριπτική φαντάζει η επικράτηση του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού. Η θυμωμένη ελληνική κοινωνία αποτελεί γόνιμο έδαφος των πάσης φύσεως λαϊκιστικών και φοβικών προσεγγίσεων, αναλύσεων και προτάσεων.

Τα ανερμάτιστα ΜΜΕ διεκδικούν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην διαμόρφωση κλίματος ζόφου, απελπισίας, τυφλών κοινωνικών και ατομικών εκρήξεων. Οι φωνές του ορθολογισμού, της αυτογνωσίας και των ρεαλιστικών πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης και του κοινωνικού ελλείματος, θα υποστούν δριμείες επιθέσεις και άδικες κριτικές
Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι τον χορό του λαϊκισμού, της κινδυνολογίας και της επιβολής του φόβου, τον ανοίγει το ΠΑΣΟΚ. Μετά την αναγγελία του διμέτωπου αγώνα, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου πιστό στα χνάρια του κ. Παπανδρέου, διατυμπανίζει την μοναδικότητα του και την ταύτιση του με την ύπαρξη και την σωτηρία της χώρας. Η ομιλία του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό συμβούλιο, είναι ενδεικτική του πολιτικού αμοραλισμού και αυταρχισμού που υιοθετεί το άλλοτε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, προκειμένου να διασκεδάσει τα αποτελέσματα της ολέθριας, διετούς κυβερνητικής πολιτικής του
Το Πασοκ περιγράφει τα τελευταία χρόνια ως αφήγημα μιας χώρας που κάποιοι την κυβέρνησαν, κάποιοι ευθύνονται με αποτέλεσμα και κάποιοι να δυστυχούν. Γιά όλα αυτά ζητείται μιά ψυχρή συγνώμη αλλά… «Το ζήτημα όμως δεν είναι τώρα η αναδρομική μάχη για την κατανομή των ευθυνών του παρελθόντος μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και μεταξύ πολιτικών προσώπων, αλλά να δώσουμε την κοινή εθνική μάχη για να κερδίσουμε το μέλλον της πατρίδας.» Με άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε η πως οι υπόλογοι μεταμορφώνονται σε σωτήρες. Για την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σημασία ποιός και τι έφταιξε για την κατάντια της χώρας. Σημασία έχει οι αδιάβαστοι, οι αναποτελεσματικοί και οι ανίκανοι πολιτικοί να εκλεγούν εκ νέου. Τώρα αν αυτό οδήγησε ανθρώπους σε φτώχεια, ανεργία και απελπισία, η συγνώμη έχει κατατεθεί και αν χρειασθεί την καταθέτουμε εκ νέου.
Η αποθέωση του πολιτικού απολυταρχισμού αποτυπώνεται στο προσχηματικό ερώτημα: «Ποια θα είναι η Κυβέρνηση του άλλου δρόμου, ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός του άλλου δρόμου που θα πάει να θέσει τα ζητήματα στους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Συμβούλιο Κορυφής και στο Eurogroup?». Χαρακτηριστική είναι η λουδοβίκειος αντίληψη και η απέραντη πολιτική φιλαυτία. Δύσκολα  αποφεύγεις τον πειρασμό μιάς απάντησης. Ο άλλος πρωθυπουργός, θα είναι ο κ. Παπανδρέου, η άλλη κυβέρνηση, θα είναι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου στην οποία συμμετείχατε και αόκνως εργασθήκατε. Ουαί υμίν υποκριτές.

PHGH  http://www.neasimfonia.gr/node/234

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: