ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ !…


Και ξαφνικά όλοι μεταβλήθηκαν σε οπαδούς της απλής και ανόθευτης αναλογικής. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τη θέλουν, διότι έτσι ελπίζουν να διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην πολιτική ζωή, η ΝΔ θ’ αναγκαστεί να τη θέλει, αφού επιμένουν οι κυβερνητικοί εταίροι της και το ΚΚΕ τη θέλει γιατί πάντα την ήθελε.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο τη θέλει και μάλιστα σχεδιάζει να καταθέσει και σχετικό νομοσχέδιο; Δεν υπάρχει πολίτης που να μη γνωρίζει ότι ενδεχόμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής θα σημάνει οριστικά και τελεσίδικα το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Ποσοστά πάνω από 50% μόνο η Ενωση Κέντρου το 1964 και η ΝΔ το 1974 κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος να ελπίζει σε ανάλογο επίτευγμα.
Αρα η προώθηση του αιτήματος της απλής αναλογικής από τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτόματα αποδοχή κυβερνητικής συνεργασίας του με έναν ή περισσότερους από τους «μνημονιακούς» της συγκυβέρνησης.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό μόνον οι τρεις της σημερινής κυβερνητικής συνεργασίας μπορούν να ελπίζουν σε συνολικό ποσοστό άνω του 50%, αν το κυβερνητικό έργο αποδειχθεί επιτυχές τους επόμενους μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πώς και με ποιους μπορεί να προσβλέπει σ’ ένα τέτοιο επίτευγμα; Ακόμη κι αν το ΚΚΕ δεχόταν να συνεργαστεί μαζί του, τα κουκιά δεν βγαίνουν. Και φυσικά δεν μπορεί να υπολογίζει -αν ποτέ υπολόγιζε- και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, οι οποίοι έχουν εισέλθει πια στη φάση της διάλυσης.
Δύο είναι, κατά συνέπεια, οι προοπτικές ανάμεσα στις οποίες θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ή ότι δεν θα φτάσει ποτέ στην εξουσία ή ότι θα φτάσει μόνο αν συνεργαστεί μ’ αυτούς που σήμερα καταγγέλλει. Το πρώτο αποκλείεται να το έχει επιλέξει, άρα μοιραία θα οδηγηθεί στο δεύτερο ενδεχόμενο. Τρίτη επιλογή ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει.
Διεργασίες γίνονται και θα γίνουν ακόμη περισσότερες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μόνο που καμία από αυτές δεν προβλέπεται να είναι αντιμνημονιακή. Αρα μόνο στο μνημονιακό στρατόπεδο θα πρέπει ν’ αναζητήσει συμμαχίες ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ό,τι θα σημαίνει αυτό για την πολιτική του απήχηση και την εσωκομματική του σταθερότητα.
ΠΗΓΗ http://logoplokies.blogspot.gr/2012/12/blog-post_18.html
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: