Σαμαράς ο κάου μπόυ


Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί τη συνέχιση της σπατάλης,της διαφθοράς και της αδιαφάνειας σε οτιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το κράτος.
Οι ενστάσεις κάποιων από εμάς δεν έχουν να κάνουν με την ανάγκη εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά με τον τρόπο που ο πρωθυπουργός επέλεξε να την κάνει.
Ο Σαμαράς έριξε μια ζαριά και όπως φαίνεται τα ζάρια δεν του έκαναν τη χάρη.Τις τύχες της χώρας όμως δεν τις παίζεις στα ζάρια.Δε ρισκάρεις να χάσεις όσα με πολλές θυσίες των πολιτών κερδήθηκαν τον τελευταίο χρόνο,έστω κι αν πρόκειται μόνο για θετικά δημοσιεύματα και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.
Τώρα ο Σαμαράς θα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αν συρθεί η χώρα σε εκλογές και για την ακυβερνησία που θα προκύψει μετά τη διενέργειά τους.Οι απώλειες για τον τόπο μετά από μια τέτοια εξέλιξη?Τεράστιες!Θα ανακοπεί το ισχυρό φετινό τουριστικό ρεύμα,θα επανέλθουν τα σενάρια του grexit,οι τράπεζες-των οποίων την ανακεφαλαιοποίηση πληρώσαμε πολύ ακριβά-θα αδειάσουν από καταθέσεις,οι πιθανοί επενδυτές θα κάνουν πίσω φοβούμενοι αναταραχές και συναλλαγματικό κίνδυνο.
Και γιατί όλα αυτά?Επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε το ρόλο του καουμπόυ,αντί του σώφρονα πολιτικού και ισορροπιστή.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε εμπειρία σε κυβερνήσεις συνεργασίας.Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.
Οι Βενιζέλος και Κουβέλης προκλήθηκαν και τελικά απάντησαν στην πρόκληση.Τώρα η λύση στο γρίφο μπορεί να προέλθει μόνο από μια θετική απόφαση του ΣτΕ.Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ένα πολύ θερμό πολιτικό καλοκαίρι και έναν πολύ πολύ ψυχρό χειμώνα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: