Η τελευταία ευκαιρία


Αυτές τις ημέρες μας έγινε μια κυριολεκτικά συνταρακτική αποκάλυψη με αυτήν την σκοτεινή ιστορία της δολοφονίας του άτυχου νεου, η οποία αποκάλυψη με το θόρυβο που γίνεται κοντέυει να περάσει απαρατήρητη.

Επειδή τη θεωρώ όχι απλά εξαιρετικά σημαντική, αλλά πιθανόν και την τελευταία ευκαιρία που έχουμε, θα την αναπτύξω εδώ.

ΝΑΙ έχουμε αστυνομία.
Συνέλαβε το δράστη (εκεί η αστυνομία «σώθηκε» απο την ευσυνείδητη αστυνομικό), έκανε αστραπιαία έρευνες, βρήκε υπόπτους, εκανε προσαγωγές ανακάλυψε σε όλη την ελλάδα στοιχεία ενάντια σε μελη της ΧΑ, άρχισε να διώχνει «υπόπτους» απο τον ίδιο τον εαυτό της.

ΝΑΙ έχουμε μυστικές υπηρεσίες.
Οι οποίες απο ότι φαίνεται υποκλέπτουν τα πάντα, παρακολουθουν τους πάντες συσχετίζουν καθε ομάδα στοιχείων και ατόμων, προσεγγίσαν δυσαρεστημένα ή πρώην μέλη της ΧΑ που θα καταθεσουν εναντίον της (αυτό μπορεί να το έκανε και η αστυνομία)

ΝΑΙ έχουμε δικαστές. Κινήθηκαν με καταπληκτική ταχύτητα, ετοιμάζουν πυρετωδώς δικογραφίες οι οποίες μεσα σε 1 μόνο μήνα θα είναι έτοιμες, κάνουν μεχρι και νυχτερινές συσκέψεις.

ΝΑΙ έχουμε δημοσιογράφους. Ξαφνικά «πλημμυρίσαμε» απο φωτογραφίες κρυμμένες απο καιρό στα δημοσιογραφικά συρτάρια (που όμως καποιος δημοσιογράφος τις τράβηξε) με «κέντρα εκπαίδευσης» κατασκηνώσεις, άγριες ιστορίες, «κρυπτείες», μαρτυρίες, μέχρι και τρίχες απο τα μουστάκια του χίτλερ μπορεί να κρύβονται σε κανένα ξεχασμένο φάκελο…

Ο δολοφόνος πχ φαίνεται σε 2-3 φωτογραφίες. Αφου ένα άγνωστο και σχετικά χαμηλόβαθμο μελος το έχουν σε 2-3 φωτογραφίες, τότε μάλλον έχουν φωτογραφίες απο τα περισσότερα ή όλα τα μέλη.

Μέχρι εδώ ήταν η ευχάριστη έκπληξη.

Και τώρα η δυσάρεστη.

Ολα αυτά έγιναν επειδή οι παραπάνω πήραν εντολή να το κάνουν, και όχι επειδή αυθόρμητα αποφάσισαν να κάνουν αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκαν και πληρώνονται.

Αφου έχουμε Αστυνομία, έχουμε μυστικές υπηρεσίες, έχουμε δικαστές, έχουμε δημοσιογράφους γιατί επιτρέψαμε στο «νόμιμο και συνταγματικό» μέρος του πολιτικού κόσμου τόσα χρόνια να αλωνίζει να δημιουργήσει τέτοιο χάος και τέτοια καταστροφή?

Για ποιό λόγο επιτρέψαμε η αστυνομία, οι μυστικές υπηρεσίες, οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι να χειραγωγουνται απο αυτό αντί ανεξάρτητα να ψάχνουν με ζήλο να ανακαλύψουν τον επόμενο επιορκο πολιτικό και όσους συνεργάζεται? Γιατί πχ «αποκαλύψεις» για τον Ακη γίναν μόνο όταν απέκτησε ασφαλή απόσταση απο το πολιτικό σκηνικό και ο κόσμος έφτασε στο αμήν διψώντας για αίμα?

Ας τελειώσουν με την ησυχία τους με τους παράνομους (ή με όσους είναι παράνομοι) απο την ΧΑ, αλλά μετά η κάθαρση πρέπει να συνεχιστεί και σε ΟΛΑ τα κόμματα. Οσα είναι καθαρά δεν έχουν άλλωστε να φοβηθουν τίποτα. Να βγουν ΟΛΑ στη φόρα. Με ονόματα, «συμφωνίες» και ποσά.

Και να δώσουμε εντολή στην αστυνομία δικαστές δημοσιογράφους κτλ στο εξής να είναι ανεξάρτητοι και να ψάχνουν συνέχεια…

Η πλήρης κάθαρση του πολιτικου σκηνικού και η πιθανή επάνοδος της εμπιστοσύνης του κόσμου είναι η τελευταία ελπίδα για να βγουμε απο την κρίση. Η εμπιστοσύνη πλέον επανερχεται μόνο με τη δικαιοσύνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: