ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΕΝΟΤΗΤΑ Ή ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ?…


ΠΗΓΗ   http://logoplokies.blogspot.gr/2013/10/blog-post_15.html

Όποιος πιστεύει, πως είναι ιστορική αναγκαιότητα η ύπαρξη, η λειτουργία και η δράση μιας αξιόλογης και αξιόπιστης πολιτικής έκφρασης του μεσαίου χώρου, του προσδιοριζόμενου ως «δημοκρατική παράταξη» ή ως «κεντροαριστερά», δεν μπορεί παρά να είναι, κατ΄ αρχήν, θετικός απέναντι σε πρωτοβουλίες, προωθητικές αυτού του στόχου.
Ο χώρος είναι σε μαρασμό, αναξιόπιστος, τεμαχισμένος, προδομένος, χωρίς δυνατότητες έκφρασης των προβλημάτων των κοινωνικών δυνάμεων που περιλαμβάνει και, αξιόλογης, παρέμβασης στις εξελίξεις. Η «κεντροαριστερά» έπαυσε να είναι και να μετράει ως «πόλος» του πολιτικού συστήματος κι από πρωταγωνιστής έγινε κομπάρσος, με τον διαχρονικό, σημαντικότερο φορέα της να έχει καταντήσει κολαούζος της Δεξιάς !
Μπροστά στο διακύβευμα και μπροστά στο στρατηγικό στόχο της ενότητας και της κοινής έκφρασης των όποιων κομματιών της «κεντροαριστεράς», οι επί μέρους δισταγμοί, γκρίνιες, διαμάχες, αποκλεισμοί, πατερναλισμοί και αφορισμοί, φαντάζουν γραφικοί και έξω από την ιστορική πραγματικότητα και αναγκαιότητα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: