Στην δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ο λιγότερο ακατάλληλος για την δουλειά.


Γιώργος: Με μεγαλύτερη δύναμη θα πάμε μέχρι το τέλος της θητείας μας για τις μεγάλες αλλαγές
Εγώ ξέρω ότι είναι ωραίο να βρίζουμε, χρησιμοποιώντας το internet που πληρώνουμε σε ευρουδάκια, σε ένα μαγαζί ‘η γραφείο που δεν έκλεισε γιατί έχουμε ευρουδάκια που μας δάνεισαν κάποιοι, με τα οποία πληρώνουμε και το ρεύμα για τον υπολογιστή, αλλά και τον υπολογιστή τον ίδιο, στον όποιο χρόνο έχουμε διαθέσιμο, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα κυνηγούσαμε την αγελάδα να πάρουμε καμιά μπριζόλα.

Κρίμα φυσικά που δεν ψηφίσαμε τότε τον Αντώνη, που δεν θα μας έβαζε στο μνημόνιο καθώς είχε έτοιμα τα Ζάππεια (αλλά τώρα προτιμά να χρησιμοποιεί τα λεφτά και τις μεθόδους του μνημονίου), καθώς και κρίμα που δεν ψηφίσαμε τον Κωστάκη (που θα έλεγε εντάξει μωρέ άστο για αργότερα), είτε τον άλλο Κώστα που θα έπαιρνε την κουτάλα και θα φαινόμασταν η μητρόπολη του πλούτου και της ανάπτυξης και θα δανείζαμε το σύμπαν.

Φυσικά εναλλακτικά μπορούσαμε να ψηφίσουμε τον Αλέξη ή την Αλέκα, ενώ επιλογές έχουμε και από τα πολύ δεξιά, ειδικά οι τελευταίοι αν προσπαθούσε να ανέβει στο τραπέζι ο Νικολά, θα του έδιναν και κανα δύο ξεγυρισμένες.

Θεωρώ ότι ο ΓΑΠ αν και δεν ήταν τόσο καλός, ότι σε σχέση με το τι υπήρχε τότε ήταν ο καλύτερος, σε τελική ανάλυση, αν υπήρχε τότε οποιοσδήποτε πολιτικός που θα έλεγε στοπ στις προσλήψεις, μειώσεις μισθών και προσωπικού στο δημόσιο, πετσόκομμα των δήμων, και δεν θα υπάρχει ούτε εξοδάκι που θα πληρώνεται αν δεν είναι σε δημόσια θέα, θα είχε γίνει πόλεμος, ούτε Κωστάκης, ούτε Κώστας, ούτε Αντώνης θα το τολμούσε, ή θα το έκανε χωρίς να γίνει εμφύλιος.

Όσο και αν ήταν ή δεν ήταν κακός, αυτούς είχαμε (και έχουμε), και στην δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ο λιγότερο ακατάλληλος για την δουλειά.

Μπορεί να βρίζουν διάφοροι, όμως από αυτούς που βρίζουν, ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του, και να θυμηθεί αν στήριζε την απόφαση του ΓΑΠ για το δημοψήφισμα ή όχι.

Ο άνθρωπος καλά έκανε με το δημοψήφισμα, είναι πάντα το ύψιστο διαπραγματευτικό όπλο και δικλείδα όταν μια λύση πάει να επιβληθεί από άλλους, που θα συγκρατεί τους άλλους ώστε να κάνουν μια λύση που θα ωφελεί όλους.
Το ίδιο σοφά έβαλαν και για το σχέδιο Ανάν, καθώς ανάγκαζε και τις δύο πλευρές να βρουν win win λύση, ειδάλλως είναι εμφανές ότι ο λαός μιας πλευράς (της χαμένης) θα την απορρίψη.

ΥΓ και για να κλείσουμε με το θέμα αυτό, το δημοψήφισμα θα γινόταν, απλά σε τέτοια φάση όταν κάποιος έχει την μάξιμουμ πίεση από τα μεγαθήρια του κόσμου, νιώθει να χάνει την γη και να λιποψυχεί. Και εκεί χρειαζόταν στήριξη. Και εκεί ήρθε ο Μπένι, που βρήκε χρυσή ευκαιρία για να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη, οπότε δεν τον στήριξε και τον άφησε να πέσει, και το βράδυ αντί να σκέφτεται πως θα γίνει η διαχείριση, αυτός έγραφε ανακοινώσεις, ενώ στην Ελλάδα όλα τα φιλικά προσκείμενα μήντια είχαν εξαπολύσει καταιγίδα εναντίον του δημοψηφίσματος, αβαντάροντας τον εκλεκτό, και ωφελώντας συγκεκριμένες χώρες (Γαλλία, Γερμανία). Ένας Ιζνογκούντ και τα μήντια κατάργησαν το δημοψήφισμα και κάτσαμε στην μη καλή λύση (που όμως έστω ήταν μια λύση, η οποία μέσω δημοψηφίσματος θα καλυτέρευε, καθώς οι πτυχές θα συζητιόταν για κανα μήνα μέχρι να ψηφισθεί, αφήνοντας χρόνο για βελτιώσεις, αν γινόταν σε μια εβδομάδα που ζήτησε η Άγγελα επίτηδες, ούτε θα ξέραμε τι θα ψηφισθεί, ούτε θα υπήρχε χρόνος για βελτιώσεις).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: