ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ !…


Ως «ξέμπαρκοι» ΠΑΣΟΚοι, αρνούμενοι να συμμετάσχουμε στη δραστηριότητα του βενιζελικού μορφώματος, που προέκυψε μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του εκλεγμένου έλληνα πρωθυπουργού, , αλλά και να συνοδοιπορήσουμε με το συνοθύλλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις, όχι, όμως, απαθείς, ούτε αδιάφοροι.
Αρνούμαστε, φυσικά, να νομιμοποιήσουμε τους προδότες, που, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή και ντόπια Δεξιούρα, έριξαν το Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να υλοποιηθεί, μεν, η δική του ιδέα και επιδίωξη, για συναίνεση και συνεργασία στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά με μπροστάρη και οδηγό το Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο του κομπάρσου !
Η ακλόνητη ιδεολογία μας, μας δεσμεύει στην ακατάπαυστη δίψα, για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, για τη δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων, που θα ξαναφέρουν τη Δημοκρατική Παράταξη, στο προσκήνιο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, με δυνατή, ενιαία έκφραση, με επεξεργασμένες απόψεις και προτάσεις, για το μέλλον της χώρας και του λαού της.
Η διαχρονική στράτευσή μας στην πολιτική δράση, μας υποχρεώνει σε συνεχείς παρεμβάσεις στα τεκταινόμενα και ειδικά σε κείνα, που εξελίσσονται στο χώρο «μας», δηλαδή, στην Κεντροαριστερά, με υπευθυνότητα, σύνεση και ενωτικό πνεύμα.
Η προσπάθεια αυτή, δεν είναι και δεν θάναι εύκολη, αλλά πολύπλοκη και, εν πολλοίς, επώδυνη, καθώς απαιτούνται, αφ΄ ενός η ειλικρινής αυτοκριτική και αφ΄ ετέρου ο παραμερισμός αρκετών διαχωριστικών καταστάσεων.
Δυστυχώς τα περιθώρια που έχουν διαμορφωθεί είναι πολύ στενά, πράγμα που σημαίνει, πως οι σκέψεις θα πρέπει να ωριμάσουν τάχιστα και οι πράξεις να εκδηλωθούν γρήγορα. Όσοι μάθαμε, μια ζωή, στη δράση και τη συμμετοχή, δεν μπορούμε, τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, να παραμείνουμε αδρανείς και απόμακροι θεατές των εξελίξεων !…
—————–
Υ.Γ. Ακόμα ψάχνω να βρω την ορθότερη απάντηση στο ερώτημα, που μου έθεσε σεβαστός σύντροφος, για το πως είναι δυνατόν να συνυπάρχουν, από τη μια η, έστω και κριτική, συμμετοχή, στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και από την άλλη η απόρριψη της κίνησης των «58» ?
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: