Η συνεχεια της διαδικασίας…


γερμανΑπό την αρχή της διαδικασίας διάσωσης ήταν φανερό ότι η προτεσταντική ηθική των Γερμανών θα επέβαλε την επιστροφή των χρημάτων που για μια 20ετία ελάμβανε «παρανόμως» η Ελλάδα μέσω δανείων εκτοξεύοντας το χρέος της.
Παρακολουθούμε απλά την συνέχιση της διαδικασίας. Όπως τόσα χρόνια το κράτος δανειζόταν και μοίραζε χρήμα προς κατανάλωση και αγορά παγίων, σήμερα ζούμε την αντιστροφή όπου όλος ο συσωρευμένος ιδιωτικός πλούτος, κινητός και ακίνητος, επιστρε΄φει στην βάση του, στους δανειστές. Αργή και βασανιστική διδικασία που ακολουθείται πιστά παρά τις φραστικές πολιτικές φανφάρες πέρι φωτός στο τούνελ, τελευταία μέτρα, grekovery, success story και άλλα προς ελληνική και γερμανική λαική κατανάλωση.
Επειδή μάλιστα ο κόσμος ποτέ δεν ήταν δίκαιος και η Ελλάδα πάντα ήταν οργανωτικό μπ…λο (εσκεμμένα για να είναι μόνιμα θολά τα νερά), ενώ τα δανεικά χρήματα μοιράστηκαν ανομοιογενώς από πάνω προς τα κάτω (τα πολλά οι λίγοι και τα λίγα οι πολλοί), η επιστροφή τους γίνεται αντίστροφα, από κάτω προς τα πάνω (τα πολλά οι πολλοί, τα λίγα οι λίγοι) με αποτέλεσμα κοινωνική κρίση που σίγουρα δεν μπορούσαν να προβλέψουν ούτε οι Γερμανοί και το ΔΝΤ. Δεν μπορουσαν βλέπεις να φανταστούν το απύθμενο θράσος και ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών να επιχειρήσουν την επιστροφή των δανεικών επιβαρύνοντας περισσότερο τον απλό λαό και προστατευόντας τους λίγους, αντίθετα από ότι θα περίμενε κανείς σε μια υποτυπώδη δημοκρατία ευρωπαικής χώρας.
Είναι τόσο προφανής αυτό το θράσος-ανικανότητα που σκέφτεται κανείς μήπως είναι και εσκεμμένη, όχι μόνο για να προστατευθούν οι λίγοι, αλλά και για να εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους να μας χαρίσουν δανεικά.
Προκαλώντας κοινωνική κρίση, προβάλεις προς τους δανειστές και συνεταίρους την μόνιμη απειλή πολιτικής κρίσης και πολιτικής εκτροπής προς ακραία πολιτικά σχήματα που μπορούν να πετάξουν εκτός μια χώρα της ΟΝΕ, να τραβήξουν την κλωστή από το πουλόβερ και κυρίως να «εκθέσουν» και το ΔΝΤ και την Ευρώπη πως εσκεμμένα κατέστρεψαν μια μικρή χώρα με τις πολιτικές που επέβαλαν, διαλύοντας και τα αντίστοιχα προγράμματα στην υπόλοιπη ΟΝΕ.
Δεν αποκλείεται αυτό που εμείς λέμε ανικανότητα ή και διαφθορά των πολιτικών μας να είναι εξέλιξη ενός «ανατολίτικου» εκβιασμού των συνεταίρων να μας ξελασπώσουν δωρεάν. Εκβιασμός που κάθε μέρα τρέφεται με περισσότερες απολύσεις, αυτοκτονίες, πείνα, απείθια και εγκληματικότητα για να γίνεται όλο και πιο «πειστικός».

Σχολιάστε